Dag 12 – Tajdajoa – Castrojeriz

Dagen startede meget fint. Jeg var oppe og afsted allerede kl. 7 fordi to andre pilgrimme åbenbart havde tralvt, og havde sat uret til at ringe. På vej ud ad døren fik jeg lige en krammer af hospitaleroen 🙂

Da jeg stoppede i Horn. del Camino for at få en “bocadillo con chorizo” kunne jeg ikke rigtig spise noget. Og senere begyndte min mave også at være lidt sjov. Jeg håbede ikke at jeg havde fået noget, som jeg ikke kunne tåle.

Da jeg fik slæbt mig frem til Hontanas var de to første “supermarkeder” naturligvis lukkede eller uden ekspedient. Tredje gang var dog lykkens gang, og jeg fik mig et Twister-is og 1 1/2 liter vand. Jeg var nervøs for at løbe tør for vand, for der havde virkeligt været varmt.

Det var måske også forklaringen på min utilpashed, for jeg havde glemt at få min bandana på. Så solen bagte lige ned i skallen på mig. Men med vand i vandblæren og i mig selv, så kunne turen gå videre – nu iført bandana.

Jeg kom forbi et tidligere kloster på vejen, hvor en af kirkebuerne gik helt ud på vejen, så caminoen var ført under eller igennem den.

Jeg er blevet overhalet et par gange af den kønne pige, som Stephan og jeg fulgte efter ind i Burgos i går. Hun smilede så vældigt hver gang 🙂 Måske fordi at hun også godt kunne lide at overhale, eller måske fordi at jeg lå og fedede den i græskanten hver gang og nød livet. Nåh ja, og plejede mine fusser. Det sportstape som jeg købte på vejen ud af Burgos igår er noget værre bras. Det hæfter simpelthen elendigt, så jeg skal have skaffet noget nyt fra apoteket.

Da jeg kom ind i byen fortsatte jeg naturligvis forbi det første albergue, da jeg gerne ville bo på San Esteban, tror jeg det hed, men der var naturligvis alt optaget. Det næste albergue kunne jeg ikke finde, og var godt tæt af at rende rundt i byen og lede, så jeg satte kursen mod det første albergue.

Og her var ledigt. Det er lidt rustikt, og badet kunne være bedre. Jeg trænger snart til et gennemgribende bad.

“Køn pige” er flyttet ind i sengen over mig 🙂

I dag passerede jeg et par danske damer. Mit “!hola!” afslørede mig åbenbart ikke som dansker, og de kunne heller ikke genkende bøllehatten i dansk M96-camouflage. Det passede mig egentlig ganske udemærket, for det passede mig ret dårligt at skulle tale en masse dansk lige på det tidspunkt. Jeg fik talt dansk nok igår med de to norske damer som boede på alberguet.

Efter en god del trasken rundt i byen fandt jeg en hæveautomat. Og alle elsker jo når den bare spytter €50-sedler ud. Men det var okay med damen på apoteket at betale for tape med så store sedler.

Videre til supermarkedet, hvor jeg nøjedes med en appelsin-vand. Jeg ville have haft en agurk. Lige siden forleden ved San Juan de Ortega, hvor en dame spiste agurk lige ved siden af os, har jeg haft lyst til agurk. Den duftede simpelthen så godt.

Det ser også ud til at der er en okay restaurant i byen. Jeg venter dog lidt med at spise, for klokken er kun 18, og der er stadig 32 grader.

Casa Nostra boede jeg på.

2012-05-30 07.36.29

2012-05-30 08.30.46

2012-05-30 08.42.09

2012-05-30 18.47.20

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.