Dag 25 – Portomarin – Melide

Jeg er i Galicien, ergo regner det. Samtlige tre dage her har vi fået regn. Det startede som en af de tidlige dage, hvor jeg synes at det var lyst nok til at stå op, og hvor det så viser sig at være ret tidligt. Jeg var ude ad døren kl. 6:30. Planen for dagen var ikke nogen bestemt by, men bare at stoppe efter Palas de Rei. Jeg spiste frokost der, og bestemte mig for at tage første albergue efter 60 km. stenen. Så havde jeg gået 30 km.

Der kom et albergue ved 61 km., men jeg ville lige snuppe den sidste kilometer. Og så var det som om at alle albergues var sunket i jorden. Jeg gik og gik, igennem masser af byen, uden at se et eneste albergue.

Jeg var efterhånden godt brugt, og nu var kilometerstenene i 50’erne. Pludselig begyndte der at stå “Melide” på tingene, og på en eller anden vis havde jeg fået slæbt mig hele vejen til Melide. Det var ellers bestemt ikke planen.

På vej igennem Melide begyndte det at ligne, at man kom ud af byen igen – stadig uden albergue. Men pludselig dukkede der ikke bare et, men hele to skilte op. De pegede samme vej, så jeg fulgte efter. Og ind på det første albergue. Der stod allerede en anden pilgrim og ventede på hospitaleroen, men der var heldigvis en skammel som jeg kunne sidde på.

Mens vi ventede kom en pilgrim, som allerede havde checket ind, og fortalte at det både var dyrt og ikke ret godt, med kun en enkelt bruser. Så vi bestemte os begge to for at gå. Det vidste sig, at den anden pilgrim også var dansker.

Vi tog det næste albergue 20 meter rundt om hjørnet. Her var prisen kun €5 mod €11 det andet sted. Og her er fint og lækkert. Sovesalene er adskilt i små “rum” med 8 senge i hvert afsnit.

Jeg spiste churros med chokolade til aftensmad. Eller det endte det ihvertfald med at blive, for det blev lidt sent. Jeg faldt i snak med to englændere som jeg også havde set i Samos. De var på cykel. Hun boede på hostals og pensioner, og han boede på albergues. Jeg tror nu ikke at de var et par. I dag havde de cyklet helt fra Portomarin, ligesom jeg havde gået. De synes at det var en lang tur. Det synes jeg også 🙂

Jeg får godt nok talt en masse engelsk. Det kommer nærmest helt naturligt nu bare at føre alle samtaler på engelsk.

I morgen tidlig må jeg hellere få noget at spise ret tidligt. Jeg har kun fået en chokoladebolle, noget salat og så churros i dag. Det er vist lige i underkanten til alle de kilometre jeg har gået. 39 km.

Jeg var også lige online. Vælger gerne cafe efter om de har wifi 🙂 Det ser ud til at holde tørt, ihvertfald her i Melide, så måske at jeg er heldig i morgen.

Der står vist Santiago i øjnene på mig.

2012-06-12 17.54.54

2012-06-12 19.35.09

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.