Dag 17 – Reliegos – Leon

I dag var planen jo en kort dag, og at stoppe lige før Leon. Jeg havde sovet supergodt, og vågnede som den sidste i sovesalen. Jeg tror at vi var omkring 8 og der var plads til 22.

I den første by ignorerede jeg den tidligere lærte lektie, og gik forbi den første cafe i byen. Der kom naturligvis ikke flere. I den næste by var hovedvejen bare ført igennem, og intet der lignede en bar. Så morgenmad blev en müslibar fra i går, og en ekstra tår vand.

Jeg tror at jeg så flere biler her til formiddag end sammenlagt fra turen fra Burgos. Det meste foregik langs en ret stor og trafikkeret hovedvej. Lige efter min pause kom jeg naturligvis til Vellarente de Puerto, hvor der var en bar som den første. Men nu havde jeg jo lige holdt pause 500 meter inden, så det var måske lige at strække den med pause allerede igen.

Det er lidt koldt i dag med kun 25 grader. Men fint vejr til at gå i. Planen var at stoppe i Arcahueras, men der var jeg allerede kl. 11, så det virkede lidt tidligt at stoppe dagen. Jeg spiste i stedet en chorizo-snack på deres bar/albergue.

Der var kun omkring 6 km. til Leon, så jeg fandt Plan B fra i går frem, og besluttede at dagens mål nu var Leon. Og med tilhørende hostal som belønning.

Da jeg traskede ned ad gågaden mod katedralen var der pludselig en spanioler der hilste på mig. Jeg havde mødt ham tidligere i Sahagun, hvor han havde vist mig vej til alberguet.

Fremme ved katedralen var der et eller andet lokalt talentshow, og mens jeg kæmpede mig igennem masserne, så jeg nordmanden fra Sri Lanka. Jeg havde tidligere hilst på ham i Los Arcos, Burgos og på vej ud af Sahagun. Så nu hilste jeg lige på ham igen.

Katedralen var lukket indtil kl. 16, så jeg gik en tur rundt om den og ledte efter et hostal. Fandt ikke lige noget, så satte mig ved indgangen til katedralen for at kigge efter hostal i guidebogen. Der var et forslag som lå ret tæt på katedralen. Og da jeg kiggede rundt, kunne jeg ligefrem se skiltet med “Hostal”. Over pladsen i en fart og checke ind på Hostal Albany. Prisen var €40 og det var okay med mig.

Det første jeg gjorde, da jeg kom ind på værelset var at smide alt tøjet og futte ud på badeværelset. Lækkert ikke at skulle tage hensyn efter så mange dage på albergue. Værelset er meget moderne og lækkert. Og med rigtig brusekabine og bruser. Jeg trængte vist også til et grundigt bad.

Efter lækkert bad, tøjvask og et par minutter på langs på sengen, var det vist tid til at lave lidt.

Heldigvis havde hostalet også et tilhørende konditori 🙂

Lige da jeg trådte ud på gaden mødte jeg igen nordmanden fra før, som sad og spiste. Han var checket midlertidigt ind på det offentlige albergue, og ville gå videre til Virgen del Camino senere i dag.

Det var god kage og cola light. Endda på gågaden med udsigt til katedralen. Og så kun €4.

Lige om lidt åbner katedralen, og så kan jeg få mit “cello”. Jeg tror bare at jeg nøjes med at se den udefra. Der er vist wifi på værelset, så måske at jeg kan komme online senere. Bør måske også købe et par postkort.

Ingen postkort alligevel. De havde kun nogle med Leon, og jeg vil have nogen med camino på. Til gengæld kom jeg online, og fik checket mail og lidt beskeder på Facebook. Det var meget rart med en livline hjem.

Jeg har også checket billet hjem, og det ser ud til at jeg kan komme fra Santiago d. 17. om eftermiddagen, og så være i København om aftenen. Endda til kun 2.000 kr. Det må jeg lige overveje.

Leon er en svær by at få mad i. Alle steder der sidder folk, sidder de bare og drikker. Fandt til sidst et sted i gågaden som solgte mad. En af de japanere som jeg efterlod i Templarios sammen med Anette og Casper, sad og spiste ved bordet ved siden af.

2012-06-04 14.55.30

2012-06-04 14.55.42

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.