Dag 22 – Villafranca del Bierzo – O Cebreiro

Jeg vågnede til duften af stegt morgenmad. Duften slog dog efterhånden over i “brændt på”. Så på med “Tægen”, som min rygsæk kærligt er døbt og afsted.

Inden da nåede jeg dog at konstatere, at de var løbet tør for toiletpapir. Heldigvis nåede jeg at opdage det, inden at jeg fik placeret måsen på kummen. Godt at man er velforsynet til den slags situationer.

Første by og ind på en bar for en kop the. Da jeg gjorde klar til at gå videre kom den norske pige Kristine fra i går gående. Vi fulgtes ad hele dagen. Hun var lige startet i Ponferrada i forgårs, så hun gik friskt til. Det gik dog over, da vi kom til stigningen op mod O Cebreiro. Vi stoppede kl. 11 til morgenmad/frokost-bocadillo samme sted hvor Bertelsen havde sovet, da han havde vandret om natten fra Villafranca.

Det var god bocadillo con queso y beicon, men jeg kunne desværre ikke spise op. Spiste dog al bacon 🙂

Kristine er fra Kristiansand og havde sat rigeligt med tid af til Santiago. Hun ville kun gå 15 km. om dagen, men i dag gik vi altså 29 km. Vi fik snakket lidt om løst og fast. Vejret har været lidt køligt i dag, nærmest koldt. Men fint vejr til at vandre.

Da vi nærmede os O Cebreiro var man mildest talt “On top of the World”, med alle dalene under os. Her i O Cebreiro har vi den berømte tåge. Det nærmest fin-regner, så tåget er her. Det passer godt til byen, og giver en lidt “mystisk” stemning.

Vi var ude og spise lidt tortilla med Serano-skinke. Rigtigt lækkert. Og vi fik shoppet lidt obligatorisk yoghurt hos den lokale købmand. Han virkede dog ikke ligefrem over-entutiastisk.

Alberguet er ikke så slemt som Gregory havde antydet. Her er relativt nyt, fint og rent. Sovesalen er lidt stor, men det overlever jeg som altid.

Vi kom ind i Galicien lige før vi kom til O Cebreiro. Men naturen har allerede været helt anderledes hele dagen. Her er meget mere grønt og frodigt. Vi har gået en del inde i skoven. Og set flere hunde ligge og sove midt på vejen. Her kommer vist ikke så meget trafik 😉 Flere af byerne har bare haft en enkelt bar, som nærmest var det eneste liv i byen.

Vi gik en tur ned på vores stambar, og fik en kop the/kakao. Danmark spillede fodbold mod Holland. Danmark vandt.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.